Norske menn og kvinner!!

Etter å ha skrevet innlegget om at Laila Naverud endelig fikk bli i Norge og lest alle kommentarene som kom inn, har jeg tatt meg i å tenke litt. Hender seg jeg gjør det nemlig.
Mange støttende kommentarer til familien Naverud kom inn og endel ufine kommentarer kom også. Ventet ikke noe annet egentlig. Jeg vil tørre å påstå at vi er ganske så fordømmende her i dette langstrakte landet.
Og nei, det er ikke sånn at enhver negativt ytrykt mening om invandring osv er fordømmende, men mange av de er det. Man er heller ikke rasist om man setter nødvendige spørsmålstegn ved enkelte ting her til lands. Men det går ann å uttryke seg på en fornuftig og saklig måte.

Spesielt la jeg merke til en kommentar, som er bakgrunn for dette lille innlegget. Og det er ikke meningen å henge ut deg som skrev kommentaren, for jeg skjønte hva du mente og har nok tenkt det selv også. Men kommentaren kunne leses som at «Norge burde beholde hardtarbeidende innvandrere, og hive på hue og ræva ut de som lever på trygd og andre ytelser». (Min formulering av kommentaren, satt på spissen).

Og her er kjernen i dette innlegget. Hva med de etniske nordmenn som lever på tryd og andre ytelser? De som ikke er syke, men som rett og slett ikke gidder å jobbe. For de finnes de også nemlig. Hva skal vi gjøre med de? Vi kan jo ikke hive de ut, og g***** skal vite at det finnes tiltak for å få de ut i jobb.
Nå leste jeg på Statistisk sentralbyrå sine sider at det bare er 3,7% arbeideldighet i Norge. Og det er lavt. Kjempelavt i forhold til store deler av Europa, og verden for den saks skyld. Vi har en arbeidsstyrke på 72.6%. Sykefraværet er på 7,0%. Bare for å ha nevnt det. 

Så hva skal vi gjøre med de 3,7% som ikke er i arbeid? En god del av de vil jobbe, men får ikke jobb. Atter andre kan få jobb, men vil ikke jobbe. De får trygd, men yter svært lite tilbake til samfunnet slik mange påstår det er med de «late innvandrerne».
Hvor mange av de 3,7% er invandrere som ikke får jobb fordi de har ett anderledes navn enn Kari og Ola? I tillegg har utdannelse som er langt bedre enn mange nordmenn. Mange av de har til og med tatt den i Norge. Det har stått spalte opp og spalte ned om slike tilfeller i avisene.

Forresten, hvem henviser dere til når dere snakker om innvandrere? Bare de som ser anderledes ut? I såfall bør dere huske på at de fleste innvandrere i Norge kommer fra Polen, SVERIGE, Tyskland og Irak (SSB). I de fleste butikker og serveringsteder i Oslo møter du en svenske bak disken. Men det er kanskje greit det?
Og en ting til, når dere snakker om å forstå språket vårt. De holder norskkurs for svensker. Fordi de har problemer med å kommunisere her i landet. I fjor sommer kan jeg huske at det stod et stykke om noen svenske jenter som hadde deltatt på ett slikt norskkurs, men sluttet fordi det var så vanskelig. Vet ikke hva det sier om svenskene, men det øker iallefall forståelsen for at de som kommer fra helt andre land med ett språk som skiller seg grunnleggende fra norsk sliter med å lære.

Så hva sier dere? Hva skal vi gjøre med late nordmenn som ikke gidder å jobbe, men som lever på tryd og ytelser fra staten??

Reklamer

5 kommentarer om “Norske menn og kvinner!!

 1. Godt poeng min venn. Nå er jeg spent på reaksjonene her. Og helt sant som du sier. Innvandrere er ikke bare de med annerledes hudfarge enn oss. Noen kan du ikke se kommer fra et annet land heller.

  Det finnes nok av folk i Norge som utnytter systemet til det fulle, det ser man jo bare i sin egen omgangskrets og på jobb. Det er nesten for enkelt for noen virker det som.
  **************************
  Tja, tror ikke jeg får de store reaksjonene. For folk har en tendens til å se forbi når de blir utfordret 🙂
  De med ressurser klarer å sno seg rundt lovverket, de uten gjør det ikke. Tenk hvis de ressurssterke hadde brukt energien sin på noe fornuftig 🙂

 2. Hei Nina, med den kommentaren i forrige innlegg var ment til nordmennn som ikke gadd å jobbe, like mye som invandrere 🙂

  Når det gjelder mennesker generellt ikke gidder å jobbe men som liker å få betaling fast og i tillegg ligger på sofaen meste av tiden. De syns jeg ikke skal ha rett til penger. De som er arbeidsøkere aktivt får arbeidsledighets trygd, de blir ikke rammet, de som er syke går på evnt rehab/attføring eller hva nå alt heter, og kan de ikke jobbe pga sykdom får de uføre. Men alle de som utnytter alle disse tiltakene burde vært tatt.
  Så lenge en er god til å snakke for seg kan en få støtte til de merkeligste ting, en kan gå et år sykemeldt før en må over på tiltak, men er en sykemeld pga av psykiske plager kan en gå to år. Så kommer en over på rehab, mange spekulere veldig frem og tilbake..
  *********************************************
  Men nordmenn som ikke gidder å jobbe kan man ikke sende ut av landet. Desverre kanskje.
  Mange av de som får penger for å velge å ligge på sofaen, er lett å gjennomskue, så kanskje det hadde vært en ide å stramme opp i «straffen» til disse. Man kan miste trygdeytelser ved misbruk, det er bare for skjelden det blir brukt virker det som. Kanskje fordi de er redd for å ramme feil mennesker.
  Og det er mange som spekulerer i trygdesystemet vårt. Tenk hva de kunne ha blitt/jobbet som hvis de hade giddet å bruke ressursene sine på noe mer fornuftig 🙂

 3. Etniske Nordmenn som ikke gidder å jobbe skal nå sendes til Svalbard. Store Norske er i problemer, frisk og billig arbeidskraft skal få Staten og selskapet på bena.
  Kull til egen bak, kan du si.

  Og ellers da?
  :-p

  Forresten, skyt ekstremistene og heng en bjelle på sauen og se hvem som følger etter.
  ************************************
  Hehe…. Men siden de ikke vil jobbe er det små muligheter for at de får Store Norske ut av problemer 🙂
  Kan heller gjøre som livfanny sa: send de til en øde øy. Så får de sanke maten sin selv og ordne opp for egen maskin. Ingen som kan hjelpe de til noe og ingen stønad å få.

  Av erfaring vet vi at alle følger etter den sauen som skriker, ehhh…. bjeller høyest 🙂

 4. Russer sier:

  Svenske damer er vakrere enn Store Norske. Jeg er russer. Det er faktisk lett å forstå svensk for meg selv om jeg snakker dårlig norsk
  **********************
  Hva vakkerhet med saken å gjøre?
  Og her er det ikke snakke om forstå svensker. Jeg skrev at svenskene ble/blir tilbudt norskkurs for å forstå nordmenn, mens de jobber i Norge. At du, jeg og mange andre nordmenn forstår svenskene er jo revnende likegyldig for innlegget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s