Smøring!

Hvem, hva, hvor og hvordan. Det er spørsmål jeg nå stiller meg. Jeg har svar på de tre første, men ikke det siste. Kanskje noen av dere kan hjelpe meg.

Hvem skal smøre:  jeg.
Hva skal smørers: skiene mine.
Hvor skal det smøres: der det er mest hensiktsmessig.

Hvordan blir da det store spørsmålet. Altså, jeg vet hvordan man skal smøre ski. Sånn egentlig. Jeg har riktignok ikke gjort det på, tja skal vi si 10 år eller noe sånt, men…….. Tipper det er litt som å sykle. Har du først lært det, så kommer det tilbake når det må.

Men, og det er ett stort men….. Jeg har helt nye ski. Så nye at de ble hentet ut av butikken for under to uker siden. De ble selvfølgelig plassert rett i garasjen, for jeg må jo venne meg til tanken på at jeg har ski før jeg tar de ibruk. Også kan jeg gå rundt og se på de blanke, nye skiskoene mine. Som forøvrig ser helt anderlede ut enn de gamle skoene mine. Har det skjedd en utvikling på skiutstyrsfronten de siste årene kanskje? En veldig stor mulighet for det.

Altså…. Tilbake til det dette egentlig skulle handle om. Nemlig smøring. Av ski naturligvis. Ikke av politikere og andre samfunnstopper. Hvordan skal jeg smøre skiene mine? Jeg har tre farger fra swix, til ulik temperatur. Det holder til mitt bruk. Jeg skal ikke gå lange treningsturer, ikke skal jeg gå så veldig fort heller. Men det er viktig at skiene går fremover og ikke bakover. Finnes nemlig ikke moro å gå på ski når du må bruke mer krefter på å ikke skli bakover enn du gjør på å nyte selve turen.

Er det en egen måte å smøre helt nye ski på? Altså sånn første gangs smøring mener jeg. Bør jeg gå på de først før jeg har på smurningen? Sånn for å fjerne eventuelt fabrikk»støv» eller noe? Jeg har ikke peiling, så derfor spør jeg. Det må jo være noen av dere som har ski og som bruker de.
Del gjerne deres fantastiske smøretips med meg 🙂 Vær så snill!!

Men mens jeg har spist «forkost», lest aviser og skrevet dette innlegget, har solen forsvunnet, klokken er langt på dag og jeg har egentlig ikke så veldig lyst til å gå ut likevel. Men det er ski på tv, så jeg kan da alltids late som om jeg er ute. Drømme meg ut i hvite, oppkjørte løyper. Frisk luft og god norsk trim 🙂

Neste helg kanskje??

Reklamer

5 kommentarer om “Smøring!

 1. Her er det tåke og regn, så blir ikke noen skitur her heller. Men skulle jeg tatt meg en skitur, så slipper jeg å tenke på smøring, for jeg kjøpte smørefrie. Ikke at de er såååå bra, men de virker 😉

  God søndag videre 🙂
  ***************************
  Lider litt av at jeg ikke har noen som vil være med også jeg da. Er ikke så moro å gå alene 🙂
  Vurderte smørefrie ski, men slo det fort fra meg. Skal det være, så skal det være…. hehe.

  Ha en fin-fin søndag videre du også 🙂

 2. 100 år siden jeg gikk på ski….men jeg husker rød blått og grønt,- ja og lilla 😉
  ***************************************
  Jeg har rød, blå og lilla. Skal vel holde det.
  Men vet fortsatt ikke om jeg bør gjøre noe med de utover vanlig smøring første gang 😉

 3. LaJoha sier:

  Morro med nye ski, gratulerer 🙂 For all del ikke bruk skiene uten smøring for å slite vekk dette «fabrikkstøvet» det er bare for å plage deg selv mer enn nødvendig 🙂 Ser du har tre stykk smurninger og misstenker deg da at du muligens har den røde swix-baggen? Da har du også klister, skirens og klut, rens skiene dine godt. Smør da igjen VELDIG godt de første gangene i rett retning da, og ikke under HELE skia, men 1/3 av skia midt på og selvfølgelig med rett smøring med tanke på temp. 😉 Ser du også skal ut i preparert løype, ta derfor med deg smøringa for denne vil du trenge for å klatte på siden det du da har under skia forsvinner ganske fort med nye ski på preppa løype.
  Og hvis du mangler selskap er det bare å ta skia med deg og komme nordover 🙂
  GOD TUR…
  ************************************’
  Hei og takk for kommentar 🙂
  Nope, har ikke den røde swix-baggen, men det var ikke langt unna. Hehe.
  Komme og smøre skiene mine, så slipper jeg selv?? Så får jeg selskap og mener jeg…. 😉

 4. Frode E. sier:

  Håper du fikk kommet deg ut på ski 🙂

  Jeg sverger til… *hviske* smørefrie ski… Ifølge de andre på jobben er det visst som å banne kjerka å nevne sånne ski, så unnskyld språket om noen ble støtt 😛

  Men ser bare fordeler:
  – ingen forberedelser nødvendig (bortsett fra psykisk)
  – kan gå rett opp bakker uten å gå fiskebein
  – må stake i nedoverbakker, så da slipper jeg å falle

  🙂
  **********************************************
  Jeg kom meg aldri ut på ski nei. Men gikk tur med nabodamene om ikke annet.

  Og ja, det er å banne i kirka å si at man har smørefrie ski… hehe. Fikk tilbudet av mannen på butikken, men jeg nektet. Skal jeg ha ski, så skal de smøres 🙂
  Hver sin smak derimot 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s