På besøk i Trønderhovedstaden!

Denne helgen arrangeres Trondheimskonferansen. I Trondheim selvfølgelig. Og jeg har sett mitt snitt til å besøke denne aldeles flotte byen for å få med meg dette. Får riktig nok ikke tid til å se så mye av byen (derfor har jeg lånt bildet fra nett fordi jeg ikke har tid til å ta noen selv), men dog. Jeg er her og det kjennes på kroppen. Liker trøndere og jeg liker Trondheim.

Temaet for Trondheimskonferansen er «Samling for felles kamp for arbeid og faglige rettigheter». Leder av LO Oslo, Roy Pedersen har snakket om «Økonomisk krisetid – veien ut av krisa». Historiker og forfatter Harald Berntsen har lagt frem sin mening om fagbevegelsens organisasjonsform og kampmiddler. Hittil har vel det mest interessante vært Boye Ullmann (faglig leder i Nei til EU) sin raljering med EU og dens ødeleggende virvelvind. Jeg var imot EU før jeg satte min bein i denne byen i går, jeg er ikke omvendt etter å ha hørt på Boye Ullmann.

Mest overrasket ble jeg kanskje over Gerd Liv Valla, som til trampeklapp kom inn i salen for å innlede om «Likelønnselendighet – kommer vi noen gang i mål». Jeg har aldri hatt helt sansen for dama, men hun er faktisk gangske alright å høre på. Er ikke nødvendigvis enig i alt hun sier, men jeg er da heller aldri helt enig med noen 🙂

For yeblikket er det en litt lengre pause, og hadde det ikke vært for den snøen som plutselig kommer i store hauger, så hadde jeg kanskje tatt meg en tur rundt i byen. På den andre siden, jeg har da ikke latt vær og vind stoppe meg før, så jeg tror jeg tar meg en tur opp til Nidarosdomen i allefall. Eller, den «kjærka oppi gata» som en av mine trønderske forbundsfeller sa 🙂 Konklusjon: Nidarosdomen er ett praktbygg for utenforstående. Ei kjærke for innfødte 🙂 Hehe….

Ha en fortsatt sttrålende helg folkens. Jegskal kose meg videre med ufordringer i pensjonsreformen, ungdommens fagforeningsinteresse osv.

Og forresten: det er lite som slår følelsen når nesten 600 mennesker står sammen og synger Internasjonalen for det de tror på. Det gir en stolthet jeg skjelden ellers opplever.

Det er her jeg hører hjemme. Blandt de som kjemper for folks rettigheter i arbeidslivet. Dette er min plass i livet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s