Gå i hennes spor!

Det finnes mange veledige organisasjoner der ute som prøver å gjøre verden til ett bedre sted å leve for veldig mange mennesker. Personlig har jeg valgt meg ut PLAN, men det finnes mange andre der ute som gjør en god jobb.

Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle fronte en organisasjon som heter CARE. Dette er en organisasjon som jobber for kvinner og jenters rettigheter. CARE har prosjekter gjennom nødhjelp og langsiktig bistand i flere av verdens fattige land. CARE ble etablert i 1945 av amerikanske organisasjoner som ønsket å hjelpe Europa etter 2.verdenskrig. Mange familier i Norge, spesielt i Finnmark, mottok CARE-pakker etter krigen. Og for de som måtte lure, så kom Marshall-hjelpen i tillegg 🙂 CARE arbeider i dag med nødhjelp og langsiktig bistand i 71 land. Organisasjonen heter nå Cooperative for Aid and Relief Everywhere.

Bildet har jeg fått av care til bruk i innlegget

Grunnen til at jeg nå velger å skrive ett innlegg om CARE, er fordi at jeg gjennom jobben min deltar i en «Gå i hennes spor» konkurranse satt igang av denne organisajsonen.
1. mars gikk startskuddet for årets konkurranse. Går du 8000 skritt hver dag i en måned, kan du hjelpe jenter i fattige land til en bedre framtid – og vinne en tur til Mali med CARE.

Dine skritt gir renere vann.

Intektene fra denne kampanjen går til å bygge brønner i Mali. Det vestafrikanske landet ligger godt inne i Saharaørkenen og i mange landsbyer må kvinner og jenter gå lange avstander hver dag for å finne vann til daglige gjøremål.

Pengene CARE får inn fra skrittkonkurransen skal brukes til å bygge flere brønner for de som har dårligst tilgang på vann i Mali. Brønnene sørger for rent vann til tusenvis av mennesker.

Vannet brukes som drikkevann og gjør det mulig å dyrke flere typer mat, noe som er livsviktig i et område med veldig lite regn.

Nå er det jo ikke sånn at det er mennene i Mali som går kilometervis om dagen for å hente vann. Dette er kvinnene og jentenes jobb. Dersom det kan bygges brønner i nærområdene, eller i landsbyen, så fører dette til at jentene kan bruke tiden sin på skolegang og andre gjøremål i stedet. Samtidig får de tilgang på rent vann som gjør at den generelle helsen forbedres. Det er jo ikke til å skyve under en stol at rent vann er en viktig kilde til å bli kvitt enkelte sykdommer. I tillegg så gjør jo nærheten til vann vekstgrunnlaget, og dermed selopprettholdelsen, mye enklere.

Hver dag går Fatima åtte kilometer. Det er ikke fordi hun trenger mosjonen. Det er for å hente vann til familien. Hun har ikke tid til å gå på skole. Dermed mister hun kunnskapen hun trenger for å skape seg et bedre liv.

Bildet er hentet fra Care sin hjemmeside

Hvorfor ikke slå to fluer i en smekk?

Meld deg på i konkuransen og du bidrar til brønner i landsbyene samtidig som du går deg til bedre helse.
Det kan da ikke være så ille det?? Å hjelpe seg selv ved å hjelpe andre kan man kanskje kalle dette.

Du bidrar nok til veledige organisasjoner sier du? Ja, det kan godt hende det. Skal ikke tvinge noen jeg. Men her snakker vi ikke om enorme bidrag.

100,- kr for å delta.
Alternativt så kan du betale 300,- kr, men da får du med skritteller og vannflaske.
Prosjektet er i samarbeid med Grete Roede og du finner tips på hjemmesiden til hvordan man kan få best utnytte av gåturene.

Så, for 100 (evt 300) kroner og 8000 skritt om dagen bidrar du til å øke livskvaliteten til jenter og kvinner i Mali. Samtidig får du deg noen reale trimturer. Og husk: 8000 skritt om dagen er ikke så mye mer enn en halvtimes spasertur etter middag.

 

Gå inn på http://www.care.no/spor og meld deg på. En liten jobb for deg, med stor betydning for andre 🙂
Har du ikke råd sier du? La vær å kjøpe 4 Imsdal flasker på butikken og drikk vann fra springen i stedet, så har du dekket denne «utgiften».

Har du aldri tenkt over hvor heldig du er som kan drikke rent vann hver eneste dag, hver gang du er tørst? Og at alt du trenger å gjøre er å skru på vannkranen?

Reklamer

2 kommentarer om “Gå i hennes spor!

  1. Ellen i CARE sier:

    Takk for flott innlegg!! Nå er det bare å henge seg på for flere. Lykke til med skrittellingen 🙂 Hilsen Ellen på CARE

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s