Jens, i dag skammer jeg meg over å være en av dine!

Det første som møtte meg da jeg åpnet VG nett i dag var en artikkel om at Jens Stoltenberg nektet Kongen å dele ut krigskorset.
Artikkelen følger opp med følgende (klipt rett ut av artikkelen i vg):

Klippt ut fra VGnett sin artikkel

Dette Jens. Dette taper du på. Og du taper blant dine egne medlemmer.
Forsvarsminister Faremo hevder lenger ned i artikkelen at regjeringen i 2010 og 2011 har jobbet for å løfte veteranenes profil. Fint det. Og akkurat det var på høy tid. Men å nekte Kongen å delta på denne sermonien setter iallefall ikke den tanken i fokus.

Personlig så hadde jeg satt mye større pris på om Kongen, som faktisk er norges øverste myndighet (om enn bare på papiret), hadde delt ut denne medaljen til en av mine dersom det hadde vært saken.
Hva er det som er mest riktig å gjøre:

1. La Kongen dele ut? En mann som representerer hele folket.
2. La Stoltenberg få dele ut? En mann som kun representerer en liten del av norges befolkning, nemlig vi som har valgt ham. Joda, i tråd av rollen som Statsminister så skal han representere alle, men altså det er en relativt liten del av norges velgere som har gitt ham den rollen.

Jeg legger merke til at selv de som ønsker å fjerne kongehuset står på Kongen sin side her. Det må jo faktisk bety noe.
Hvor har følelsene dine blitt av Jens? Er det bare tall, valgkamp og styrket posisjon som står i hodet på deg? Faktisk så hadde du vunnet mye på de to siste punktene, dersom du hadde latt arrogansen din ligge igjen hjemme og latt Kongen få stille opp. Kan hende tanken bak denne handligen var bra, men du verden hvor dårlig strategisk det var.
Er det en ting folk kommer til å huske denne saken for, så er det at Kongen ikke fikk komme. Nektet av statsminister Stoltenberg. Fokuset på å øke veteranenes betydning har havnet bakerst i leksa.

Så lurer jeg på en ting: Hvor er rådgiverne dine blitt av?
Håper virkelig de var på reise eller sykmeldt da saken var oppe til behandling. På den andre siden så tror jeg ikke du ville lyttet likevel. Hvor har det blitt av tanken din for folks følelser? Hvor har fornuften din tatt veien? Av og til tror jeg helt ørlig at du ikke bryr deg.
En kollega av meg uttrykte det egentlig ganske bra: «Stolenberg ville forstått det om to tall reagerte. Men når det kommer til mennesker så stenger han bare av». Noe i den duren i allefall. Jeg tror jammen meg hun har rett.

Det smerter meg å si det, men Jens du er blitt en arrogant fyr som ikke lenger evner å se ut fra kontoret ditt. Du har fullstendig mistet kontakten med grasrota og det folket DU er valgt til å representere. Jeg skjønner at det er vanskelig å være statsminister. Det er mange, upopulære valg som skal tas. Og ofte vil ikke folk forstå hvorfor de blir tatt. Men dette Jens, dette…. Det taper du så vanvittig mye på. Det ville vært en smal sak å la Kongen dele ut denne medaljen. Dette er hans jobb. Som oposisjonen uttaler det: «Hvis ikke dette er Kongens rolle, så har han ingen rolle». Det er en sannhet med modifikasjoner, men poenget står seg likevel. Hva faan var det du tenkte på?

Jeg kommer aldri til å stemme på noe annet enn Arbeiderpartiet. Men jeg får til stadighet problemer med å forsvare avgjørelsene de tar. De henger ikke på greip. Ledelsen i partiet fjerner oss dag for dag fra de prinsippene vi er så stolte av: frihet, likhet og solidaritet. Det er lite som gjør meg så stolt som når hundrevis av sosialister står sammen og synger Internasjonalen og lille meg får være endel av det. En sang som sier alt. Som noen av oss har glemt. Ikke jeg, ikke grasrota, men du Jens. Du har tydeligvis glemt det du skal representere. Og om du ikke klarer det i de store politiske vyene lenger, så kan du iallefall bøte på i disse «små», men akk så viktige sakene. Du har tapt noen kamper i det siste. Hvor mange fler skal du tape før du tar til fornuften?

Selv skal jeg stille til valg for Lier AP til høsten. Jeg gleder meg. Men jeg gruer meg litt også. Mye fordi den politikken vi skal føre på kommunenivå kommer i skyggen av slike tåpelige avgjørelser fra regjeringen. Oposisjonen får det enkelte. De får servert poengene på sølvfat. De trenger ikke løfte en finger for å skadeliggjøre Arbeiderpartiet i valgkampen. Vi derimot, står overnfor vårt livs kamp. Å føre den politikken som en gang kjennetegnet Arbeiderpartiet, til det beste for innbyggerne i kommunen vår. Og med dette ruste til kamp forran valget i 2013. Det kommer til å trenges dersom Jens & co fortsetter i den retningen de holder på nå

Du svikter Jens. Du svikter oss som tror på deg og partiet. Du svikter det norske folk. Du svikter staten du skalstyre og borgerne du skal rettlede. Arbeideren i deg er borte. Empatien har forfalt og arrogansen har funnet plass.

I dag skammer jeg meg over å forsvare deg i tykt og tynt!

Reklamer

13 kommentarer om “Jens, i dag skammer jeg meg over å være en av dine!

 1. Grei nok den der. 🙂
  Mange som ikke skjønner hvordan han/regjeringen kunne finne på noe slikt, ikke jeg heller.

 2. Lajoha sier:

  Kjente det vrengte seg i magen da jeg hørte dette på radioen i respekt og på vegne av de eldre og soldatene som ærer og kjemper for fedrelandet som er Kongen. Dette er uten tvil Kongens jobb å utføre, en skam av Jens ovenfor land, folk og fe!!! Men hørte jo i dag at Jens hadde snudd på femøringen, om så med dårlig argumentasjon så hadde han fått opp øynene for at dette i fremtiden ikke skulle forekomme.

  • For all del, han skal få kred for at han snudde i dag. Men at han ikke skjønte dette av seg selv, eller i det minste hørte på alle som mente dette var en dårlig ide, får meg til å lure på hvor dømmekreften hans har blitt av.
   Som en eller annen sa i går: Vi har kjempet for Kongen og fedrelandet, ikke den jævla regjeringen.

   Nuff said!!

 3. woknwole sier:

  Fint innlegg. Ærlig av deg å irettesette ditt eget parti.

  Men jeg lurer på en ting; Er ikke denne saken litt typisk for hvordan ap handler og tenker? Har vi ikke sett dette igjen og igjen? Er ikke dette klassisk bulke-bil-og-stikke, hijab-180grd-snu-med-vinden, snakker-snakker-ikke-med-hamas – folkene? Er det kanskje ikke på tide, ærlig som du er, å kanskje revurdere ditt standpunkt, før du uforbeholdent gir din evige støtte til denne heller uredelige kameratgjengen?

  Jeg undres?

  • Hei og takk for kommentar 🙂

   Jeg vil aldri komme til å være helt enig i alt Arbeiderpartiet foretar seg. Og jeg vil til tider gremmes over hvor utrolig usympatisk og arrogant enkelte klarer å fremstå. Men nå er Arbeiderpartiet langt mer enn Jens Stoltenberg og Trond Giske.
   De fleste av oss som er medlem og aktive deltagere i partiet tror på den grunnleggende ideologien. Til tross for at regjeringen, med AP i spissen, (unnskyld språket) regelrett driter seg ut i enkeltsaker, så endrer ikke det mitt syn på at grunnverdiene er best hos dette partiet. Det er de som i størst grad har den politikken jeg kan gjenkjenne meg med. At man er uenig i saker og til tider skjemmes over partifeller er for meg ikke grunn nok til å endre standpunkt.

   Forøvrig så er jeg av den oppfatning at dersom man vil være med å påvirke eller endre, så må man også delta. Jeg vil ha Arbebeiderpartiet tilbake til hva det en gang var. Ett parti man kunne stole på at talte for felleskapets beste og som brydde seg om de minste.
   Utover dette så tror jeg ikke Arbeiderpartiet er noe mer uredelig enn de andre partiene. Men du vet, det er enklere å sitte i opposisjon. Man slipper å stå til ansvar og man er ikke like interessert i å grave frem dritten. med mindre det gjelder FrP selvfølgelig. De er i hardt vær uansett.

   • Takk for godt innlegg Nina Elisabeth 🙂 Jeg deler din oppfatning i siste kommentar her og grunnlag om hvorfor være medlem av AP selv om vi ikke er enig i alt regjeringen foretar seg. Vi har sansynligvis samme verdisyn men litt forskjellig måte og ytre oss på – men her er vi på samme bølge forstår jeg 🙂

    Fra et Ap medlem til et annet 😉

    • Hei Anita.
     Takk for kommentar 🙂
     Vi har samme syn på mye vi.
     Men siden du har en tendens til å gå i svart med en gang jeg stiller deg ett spørsmål eller er kritisk til det du skriver, er det ikke så rart at det kommer dårlig frem.

 4. sjøsjuk sier:

  Heia Nina. Dette gjorde meg direkte forbanna! Da jeg leste dette i media! Jeg vet du er en Ap- kvinne 🙂 Men i mitt 40 årige arbeidesliv som sjømann, FN-soldat- skipsbygger osv. Så har jeg fulgt med i den samfunnsendringen vi har hatt i de siste 40 årene. Den e skremmendde kort sagt! Tilbake til medaljeutdelingen, det er en skam for alle norske soldater at ikke kongen fikk utdele medaljene! Jeg var nydelig og feiret 17. mai Ebel es Sagi i Sør – Libanon en opplevelse i seg selv. Men det ble noe som overskygget denne feiringen! En tidligere Fn- soldat som fortalte en historie. Der denne personen fikk ellektrosjokk, samt med det så fjernet de en del minner i fra hans hode! Men sannheten med en slik behandling, så kan en ødelegge et menneske for resten av livet. For denne mannen så er det bare flaks at han er oppgående i dag! Så det nok mange som denne personen i dette land som har opplevd dette! De burde alle få sin medalje for hva de har gjennom gått! Som Fn- soldat som må stå passiv med våpen i hånd. uten kunne forsvare seg! Det er det værste et mennske kan oppleve. Hvorfor kunne han/hun ikke få lov til og brenne av skudd, der en kunne redde noen! Det hva Fn-soldatens virkelighet i Libanon. Det er en av grunnene at mange har fått problemer! Stopper der. Tacke car Anita 🙂

  • Den saken gjorde vel de fleste av oss forbannet.
   Jeg har fått servert flere krigshistorier fra folk jeg kjenner, og det er ikke alltid man som utenforstående skjønner hva de har vært utsatt for.
   Men vi kan nok konkludere med at de som ofrer seg og sitt for konge og fedreland (enda det er andres fedreland vi beskytter) ikke får den støtten de har fortjent.

   Antar at siste setningen din er en liten sammenblanding 😉

 5. sjøsjuk sier:

  Heia! Sammenblaning ha! 😉
  Gammel kall som mæ, har av og til en liten trykkoker! 🙂
  En ting du skal ha, du skrive meget bra! Forsett i samme linje 🙂
  Lusker innom i ny og ne, no e du lagt inn i favoritten, så eg finner! 🙂
  Tacke car 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s