Hvor blir det av alle flaggene etter 17.mai?

Det hadde du aldri trodd du skulle lure på det. Ikke jeg heller. Og Dagbladet kan i dag avsløre svaret på spørsmålet over alle spørsmål.

Vil du vite? Ikke? Nei, da får du la være å lese da 🙂
For dere som nå er så nysgjerrig at dere bare mååååååå vite det, så havner de i Sverige. Ja, i Sverige.

Det har seg visst sånn at nordmenn kjøper færre flaggstenger og dermed også færre flagg. Men det gjelder bare nordmenn i Norge. Ikke nordmenn i Sverige. Nordmenn i Sverige, som nå har kjøpt opp «alle» hytter langs svenskeskysten, har nemlig behold tradisjonen med å flagge. Vi tar oss med andre ord til rette. Som vanlig.
Ikke nok med at vi forlanger kjøttkaker, Grandiosa, brunost og sursild når vi bosetter oss i Spania. Vi skal snakke norsk, ha norske leger, norske rettigheter og norsk trygt. Og nå det siste, vi skal da også ha norsk flagg i hagen når vi er på hytta i Sverige. Hytta i utlandet. Ja, for Sverige er fortsatt utlandet selv om vi er naboer, handler all maten vår der, skjønner hva de sier og ellers er gode venner.

Jeg leser til stadighet om nordmenn som skriker høyt om andre nasjoners flagg, kulturer, mat, språk osv i Norge. Vi kritiserer andre for å ikke ville tilegne seg norsk kultur, norsk språk og norske lover. Men nordmenn skal i vante lag invadere utlandet med våre flagg, tradisjoner, mat og språk og nåde den som måtte finne på å kritisere vår fremferd. Vi kan gjøre sånt vi for tenk. For vi er nordmenn.

Dersom vi feirer nasjonaldagen på hytta i Sverige, så er det jo helt greit å flagge med norsk flagg. Vi snakker om å markere en enkelt dag. Dette gjelder selvfølgelig andre veien også. Men på lik linje med at jeg ikke syns det skal være annet enn norske flagg å se i 17. maitoget, så syns jeg heller ikke nordmenn trenger å henge opp det norske flagget på hytta i Sverige året rundt. Du er ikke i Norge, da har heller ikke det norske flagget noe der å gjøre. At det norske flagget er penere enn det svenske er ingen unskyldning 🙂

Ingen stor sak, og tviler igrunnen på at så mange svensker gidder å reagere. Men det hadde vært artig å høre hva svenskene langs egen kyst har å si til saken 🙂
Kanskje de egentlig er av samme oppfatning som spanjolene som angrep det norske 17. maitoget i Torrevieja med egg?

Reklamer

2 kommentarer om “Hvor blir det av alle flaggene etter 17.mai?

 1. Tenk om vi kunne se på oss selv, som nordmenn i utlandet, som gjester. Kanskje ikke direkte invitert. men likevel, gjester.

  Jeg blir flau over all denne mjauingen fra opp til flere politiske hold om tilpasning til stedet man kommer, når man sitter og hører på NorskeNordmenn som Har Feriebolig i Utlandet om begredeligheter de møter. Tenk de snakker et annet språk, de har annen slags mat, de har annen kultur, etc. etc., men sprit og vin er jo billig, så da så.

  Norske flagg: på ambassader OK, på konsulater Ok, på sjømannskjerka OK, 17.mai i hvilken som helst hage Ok, men aldri ellers, bortsett på båter. 🙂

  • Neida, vi tar oss til rette vi. Er da tross alt nordmenn.
   Syns kanskje at eggingen av toget i Spania var unødvendig, men samtidig så skjønner jeg godt tanken bak.

   At det er norske flagg på ambasader og konsulater i utlandet sier seg selv. De skal jo representere oss der ute. Men å innvadere sverige med norske flagg er å gå over grensen. Bokstavelig talt 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s