Kjendiser uten ansvar for egene handlinger?

(Bildet på fronten er lånt fra secretconfession.info)

Jeg tar meg ofte i å tenke at jeg er glad for at jeg ikke er kjendis. Glad for å slippe å vokte alle mine skritt, slippe å bli hengt ut i media for den minste ting og glad for at ingen bryr seg en døyt om hva jeg måtte mene om noe som helst.
Jeg slipper unna med å  møte på jobb, gjøre det jeg skal pluss litt til, være snill med samboeren og alle andre rundt meg. Skulle jeg begå ett feiltrinn, så kan det godt være at noen oppdager det, men det kommer iallefall ikke på fremsiden av VG, Dagbladet osv.
I tillegg så tar jeg meg i å tenke at dersom jeg hadde vært kjent for ett eller annet, så hadde jeg vært litt forsiktig med hva jeg fortetok meg. Og kanskje med hvem jeg foretok meg noe med. Ikke minst ville jeg tenkt over konsekvensen av hva jeg foretok med. Og med hvem.

De siste dagene har det stått endel artikler i avisene om at en utro fotballstjerne i England, har fått retten  til å nekte media å trykke noe som helst om denne utroskapssaken. I første omgang var det trykket et bilde til saken, hvor øynene til vedkommende var sensurert bort. Ikke vanskelig å gjenkjenne mannen vistnok. Da en journalist likevel navnga fortballstjernen på Twitter, spredde jo dette seg som ild i tørt gress.
Dette er ikke en enestående sak. Vistnok er det 30 andre fotballproffer som har gjort det samme. Samt noen filmstjerner. Fått et forbud mot at media skal skrive om saken altså.

Jeg sier ikke at det er greit at avisene skal kunne spre all idioti de kommer over bare fordi det er en kjendis det handler om. Eller fotballspillere, som det gjelder her. For det er ikke alt man trenger å skrive om. Men samtidig så vet man jo at meida elsker å frotse i skandaler osv. Dette er ikke noe nytt. Og kanskje ikke spesiellt i England. Der har de jo lenge frotset i slike ting.
Spørsmålet mitt dreier litt mer i retning av: hvor lite ansvar for egne handlinger skal disse kjendisene/fotballspillerne osv ta? Når ble det media sitt ansvar å sørge for at konemor ikke får vite om sex-eskapadene til ektemannen? Jeg vil ikke påstå at media har noe spesiellt ansvar for å avsløre dette heller, men media er media. Det bør man ikke glemme.

Selvfølgelig skjønner jeg at det er kjipt å bli tatt i utroskap. Kjipt nok, om ikke hele «kongeriket» skal få det servert til morgenkaffen. Men når du holder hus i England og du er ett kjent fjes, så får du enten holde deg på matta, eller skjule det du holder på med litt bedre. I tillegg så løper du jo en annen risiko, og det er jo at den du har deg med egentlig bare er ute etter penger for en god historie og at de en eller annen gang kommer til å løpe i media. Ikke for det, det er ikke alle som er ute etter pegner i utgangspunktet. Men som truer med å avsløre sannheten dersom du ikke punger ut. For du har jo tross alt sagt at forholdet til kona er dårlig og at det er dere to for resten av livet.

Kom ikke å si at disse har krav på privatliv. Selvfølgelig har de det. Men det er ingen unskyldning for å sette munnkurv på journalistene. Og det er vel bare en eneste grunn til at disse stjernene har gått til det skrittet de har her: nemlig å beholde både bukken og havresekken. Mulig de lever i dårlige forhold og at konemor er ei kjærring. Men da er det vel bedreå forlate enn å bedra uansett. Og skulle du velge det siste, så kom ikke å klag over at noen avslører deg.

Ansvar for egne handlinger syns jeg er en fin ting. Det er ikke media sitt ansvar å sørge for at du ikke blir avslørt hos konemor. Det er ikke Tv3 sitt ansvar at du ikke takler den nyvunne statusen din etter deltagelsen i Paradise Hotel. Iallefall ikke dersom du deltar etter å ha sett på alle de foregående sesongene, vet hva det innebærer og i tillegg ignorerer alle velmendende råd om å ikke delta. Det er ikke Twitter som sosialt media sitt ansvar at dens millioner av brukerer videreformiddler navnet på utro stjerner.
Takler du ikke at media fråtser i privatlivet ditt, ja så er det bare en ting å gjøre: holde seg utenfor. Iallefall sørg for at du ikke gjør noe de kan ta deg for.

Sjefen min sa det så godt en gang: «Ikke gjør noe som ikke tåler oppslag på førstesiden i VG». Dette burde disse gutta og jentene her også tenkt på!

Reklamer

4 kommentarer om “Kjendiser uten ansvar for egene handlinger?

 1. HELT enig, jobber med et innlegg om det selv faktisk 😛 Du er jo veldig dum når du ikke skjuler sporene dine bedre, og det at retten har gitt media forbud mot å nevne navnet er jo egentlig enda verre :S

  • Snakk om å kneble ytringsfriheten 🙂
   Mener ikke at media trenger å trykke alt, men vi kjenner jo til deres hunger etter skandaler, så man kan jo ikke forvente bedre.

 2. Det er noe rart som skjer når man blir rik og berømt, tror jeg.
  Man hever seg over lover og folkskikk, troskap og lojalitet, for det gjelder liksom ikke lenger.
  Man er jo rik og berømt!
  Å ha den enestående mangel på klokskap å at på til forsøke å kneble pressen?
  Hvor dum går det an å bli? Tabber man seg ut, får man ta konsekvensene.
  Så enkelt er det. 🙂

  • En ting er jo at disse stjernene er dum nok til å forsøke å kneble pressen. Jeg er derimot mer skremt over at retten faktisk gikk med på det 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s