Jeg er rar, jeg vet :-)

På vei hjem fra jobb i dag kjøpte jeg med meg bladet Henne. Ikke ofte jeg kjøper slike blader, men i mangel av en god bok så var det greit å ha ett blad. Bussturen tar tross alt 45 minutter.

I lederartikkelen ( heter det leder når det er et moteblad?) så skriver sjefsredaktør Laila Madsø, følgende: «Hvis du måtte velge å leve i en årstid resten av livet, tør jeg vedde på at du ville svart det samme som jeg: sommeren».

Bildet er lånt fra http://linatherese.wordpress.com

Med meg så ville du tapt det veddemålet. Jeg elsker nemelig høsten og vinteren. For all del, jeg liker våren og sommeren også jeg. Kjenne varmen mot kroppen, lette klær, grilling og sene kvelder på terassen. Men det er noe annet med høsten og vinteren. Jeg elsker den kalde klare luften når oktober og november står for tur. Jeg elsker fargene på trærne og jeg elsker de tykke ullgenserne, luer og votter.
For ikke å snakke om selve kong Vinter. Snøen som legger seg så lett over bakken, de mørke kveldene med en god bok, stearinlys og en varm armkrok å krype inn i når frosten tar skikkelig tak.

Jeg har kjøpt meg nye ski. Bortover ski. Det er ikke så ofte jeg kommer meg ut i løypene, men når jeg gjør det så er det noe helt spessielt med det å kjenne den iskalde luften bite i kinnene, høre minusgradene knittre under skiene og se frostrøyken komme fra etthvert levende vesen.
Men det beste med vinteren er julen. Ikke fordi jeg har bursdag på den tiden, eller fordi man får pakker, men fordi fargene, tradisjonene, bakingen og forberedelser tiltaler meg. Å sitte rundt ett bål ved sjøen St.Hans er heller ikke å forakte, men jeg liker pepperkakebaking bedre:-)

Missforstå meg riktig. Jeg har absolutt ikke noe imot å kunne gå tynnkledd, bli brun og fin. Ei heller har jeg noe imot å slå ett slag golf eller være på båttur. Blomstene i sine flotte farger, biene som surrer, gresset som kiler under tærne. Jeg liker bare vinteren bedre. Eller skal jeg si at jeg liker vinteren anderledes. På en bedre måte.

Selvfølgelig er det ting som ikke er så positivt med vinteren også. Snømåking er en av de. På den andre siden er ikke det å klippe gresset så veldig mye artigere heller 🙂

Det er rart med det, ikke før snøen så vidt har blitt borte så gleder jeg meg på nytt til at den skal komme tilbake:-)

Jeg er rar, jeg vet. Men jeg elsker vinteren;-)

4 kommentarer om “Jeg er rar, jeg vet :-)

 1. Jeg vet ikke om du er rar for det.
  Men at du er nordkvinne, hersker det ingen tvil om.

  Jeg har mye i mot vinteren, men det er nok fordi helsen forverrer seg.

  Jeg liker at det endrer seg, fra vår til sommer og jeg liker høsten for fargenes del og så kommer min helsemessige fiende, vinteren.

  Den er vakker. 🙂

  • Hehe…. Det er kanskje der det ligger. At jeg er nordkvinne.
   Jeg liker også veldig godt at det skifter fra årstid til årstid. Det er jo noe av det som er flottest med å bo her nord. Ville ikke vært det foruten 🙂

   At man ikke liker vinteren av helsemessige årsaker har jeg full forståelse for 🙂

 2. Linda sier:

  Tror jeg er Ole Brum jeg, «ja takk, begge deler»!!! Elsker våren fordi alt liv spirer og gir håp om en lang og varm sommer med latter og hygge. Og så er høsten vakker med alle sine nydelige farger før vinteren tar over og innbyr på koselige hytteturer, moro aking og ikke minst sofakrok med fyr i peisen og varm kakao…

  Norge er jaggu et vakkert land! Vi får litt av alt det beste!!!

  • Ville ikke vært noen av årstidene foruten. Tenk å bo ett sted hvor det er sommer hele året, eller vinter for den saks skyld. Legger ikke skjul på at det er godt å få litt varme i kroppen mellom kuldegradene.
   Men jeg liker uansett vinteren bedre 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s