Babyens første konsert….

I går bar turen til Telenor Arena for å overvære Iron Maiden sin konsert.
Billettene ble jo bestillt en gang i fjor og jeg hadde sjekket at det ikke var noe problem å gå selv med en voksende baby i magen. Man vet jo at det blir mye lyd på slike konserter. Metallica i fjor var jo ikke annet enn grusomt. Lydmessig altså.

Jeg er ikke noen ivrig konsertgjenger. Ikke sånn egentlig. Men de siste årene så har jeg fått med meg Bruce Springsteen, AC/DC, Ramstein, Metallica og nå Iron Maiden + noen smågreier rundt forbi. Bruce Springsteen var den jeg ikke hadde interesse av (bare gratis billett), så det sier vel noe om hvor musikksmaken min ligger 😀

Til tross for at Valle Hovin er utearena og at eventuelle lysshow blir ødelagt av norske sommerkvelder, så liker jeg meg faktisk ganske godt der. Man blir sliten av å stå på hard betong i mange timer, men det overlever man fint. Vallhall med Ramstein er den beste inneopplevelsen jeg har hatt. Der var lydnivået, klangen og alt det desidert beste jeg har opplevd.
Telenor Arena er elendig på lyd. Etter min mening. Dette skrev jeg i fjor etter Metallica-konserten. Gutta gjorde jobben sin og litt til. Showet var fantastisk. men lyden? Huff…. Klangen gjorde at det ble mer bråk enn noe annet.

Desverre for Iron Maiden så var det ikke så mye bedre for de heller. Konserten var knallbra. Ingenting å utsette på den. At gutta holder ut det tempoet er for meg uforståelig.
Her er forresten ett bilde jeg tok fra konserten i går:

Hva? Ser du de ikke? Nei, et er kanskje ikke så rart. Å ta bilde med mobil, på såpass avstand, med det lyset er ikke så enkelt. Men jeg har da iallefall tatt bilde 😀 Som dere ser, så er jeg heller ikke den eneste som var oppe med mobilen for å fange øyebblikket.

Jeg burde jo faktisk føre ALice Cooper opp på listen over konserter jeg har vært på. Ikke fordi jeg har vært på en konsert, men fordi det var oppvarmingen i går. Og hva er vel bedre enn enn to store på en gang?
All cred til mannen som i en alder av noen og seksti farter rundt på scenen som om han er noen 20. Jeg kjente faktisk flere av sangene hans, men høydepunktet var selvfølgelig Poison. En av de beste sangene noensinne 🙂
Men, jeg har bilde av gubben og jeg. Bare se her:

Ser du’n? Nei, gjør kanksje ikke det. Ikke en gang om man legger aldri så mye godvilje til 🙂
Nå er det strengt tatt ikke noe tap å gå glipp av et bilde av Alice Cooper. Pen er han ikke akkurat. Men på sin egen måte ser han likevel sjarmerende ut. Ikke på artistbildene da, men på de av seg selv. Nå skal det også sies er jeg mye mer fornøyd med gamle Cooper, enn med Iron Maiden. Og da snakker vi om lyden. For den var vannvittig mye bedre på oppvarmingen, enn den var på selve konserten. Nå har sikkert Maiden ett høyrer lydnivå i utgangspunktet, men det må jo gå ann å tilpasse det litt til det lokalet man er i. For å gi publikum den beste opplevelsen? Nå har jeg følelsen av at jeg er den eneste i hele verden som mener at lyden på Telenor Arena er ræva, men det får gå.

En ting var Metallica, de har høyrer desibel enn noen andre og skal være sånn. Men jeg hadde jo ett håp om at det skulle være bedre denne gangen. Og som sagt, lyden på Alice Cooper var mye bedre enn på Maiden.

Kanksje jeg bare skal la være å gå på Telenor Arena flere ganger? Jeg blir tydeligvis ganske skuffet hver gang.

Uansett, totalopplevelsen var strålende 🙂

Reklamer

11 kommentarer om “Babyens første konsert….

 1. Nå er jeg bare litt misunnelig… Ser ut til at vi har litt lik musikksmak for jeg kunne tenkt meg å vært på alle de konsertene og Bruce Springsteen om jeg hadd fått billetten! Synd med lyden da, men der er nå en opplevelse å være der uansett 🙂
  Så at Rammstein skulle spille i Oslo til neste år og har veldig lyst å få med meg det<3

  • Rammstein anbefales virkelig. Har ikke fått med meg hvor i Oslo de skal spille, men håper inderlig ikke det er på Telenor Arena. Det er bare å hive seg rundt etter billetter 🙂 De legges vel ut i dag?

   Ser aldri at avisene skriver noe om lyden, så det kan godt være at det bare er meg. Men jeg har litt vondt for å tro det igrunnen 🙂 Men å oppleve det er uansett veeeeeldig stort 🙂

  • Kontoen min har ikke så veldig lyst til at jeg ska kjøpe billetter nå, så jeg må i så fall håpe på at det blir noen igjen!
   Så er det jo alltid litt styr når man ikke bor i nærheten…

   • Hehe… Pleier å hjelpe på at kontoen spiller på lag 🙂
    Men tror ikke det ble solgt ut med en gang sist, så godt mulig du kan få billetter senere og 🙂

 2. Kan ta bilettene til The Boss, så kan dere få ha resten.

  Var på Valle Hovin i vår, på motorsykkelkurs, og ja betongen der er hard, og varm i sola.

 3. sjøsjuk sier:

  Heia! Musikk er sundt for stort og smått 🙂 Så eg ønsker deg en forsatt god sommer 🙂
  Hilsen Sjøsjuk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s