Why fix what’s not broken? Verdivalget 2013!

9. september er vel antageligvis den viktigste dagen i 2013. Vi står overfor ett Stortingsvalg som strengt tatt handler om verdier. Ett valg som handler om hvilken retning vi vil at Norge skal ta.

Det er overhodet ingen hemmelighet at jeg både stemmer og er medlem av Arbeiderpartiet. Jeg har tatt mitt valg. Ett valg basert på hvilke verdier jeg vil skal styre samfunnet vårt. Selvfølgelig er jeg ikke enig i alt AP mener. Jeg tror ikke man noensinne vil finne ett politisk parti man er 100% enig med. Det er forøvrig mange sitt argument for at de ikke vet hva de skal stemme på: «det er ingen jeg er helt enig med». Nei, og det tar jeg som ett sunnhetstegn. Strengt tatt så gjelder det vel å finne det partiet man kjenner seg mest igjen i. Eller som man har mest til felles med. Jeg er mest enig med AP. Det har jeg vært siden jeg var gammel nok til å stemme første gang, og det er jeg fremdeles.

Det er vel heller ingen hemmelighet at, når jeg ikke er i permisjon, så har jeg arbeidssted i ett LO-forbund. Det er ikke LO som har påvirket meg til å stemme AP. Det er mitt politiske engasjement som har fått meg til å ville jobbe i fagbevegelsen. Jeg meldte meg inn i AUF og AP lenge før LO var i mine tanker.

Men som sagt, det handler om retning og verdier. Hvilken vei ønsker vi at det norske samfunnet skal ta, og hvilke verdier vil vi at skal være gjeldende.

Ønsker vi ett Norge hvor helse, omsorg og skole skal settes ut på anbud? Hvor anbudsgiverne har egen profitt i tankene fremfor det å gi ett helhetlig og godt tilbud til alle. Ett Norge hvor skattekuttene kommer kun de rikeste til gode (nei, formueskatt er ikke noe de fleste av oss betaler)? Hvor du som arbeidsledig skal klare deg på 70,- kr dagen? At du med karensdager skal straffes for å være syk, fordi ett lite mindretall utnytter systemet? En forringelse av arbeidsmiljøloven synes jo å være god politikk. Iallefall i følge de på høyresiden. Rett til fast stilling? Nei, det er da mye bedre for arbeidsgiver å kunne ha alle ansatte på midlertidig kontrakt. Det fremmer jo både lojalitet, kunnskap og kontinuitet. Forresten, hvem tror arbeidsgiver står der med deg i banken den dagen du vil kjøpe din egen bolig, men bare har en midlertidig stilling å vise til?

Eller ønsker vi ett samfunn der alle, fattig som rik har krav på blant annet skolegang og helsetjenester? Et tsamfunn hvor vi tar vare på de svakeste fremfor å la alle seile sin egen sjø. Ett Norge hvor alle som kan skal få jobbe, og som vi samtidig tar vare på de som ikke kan? Ett samfunn der du,dersom du blir syk, får full lønn fra første dag og demed kan sette fokus på å bli frisk fremfor hvordan du skal ha råd til å betale huslånet.
Helsekø sier du? Tja, hvem er det som står i kø da? Hjertepasienten, eller han med slitte korsbånd? Det handler om å prioritere, men man prioriterer ikke bort de svakeste.

Jeg sier ikke at Norge er i perfekt stand. For det er det slettes ikke. Det er mye som kan bli bedre. Men det er ikke uten grunn at vi år etter år blir kåret til ett av verdens beste land å bo i. Ett av verdens beste land å være foreldre i og ett av verdens beste land å vokse opp i.

Når det kommer til valg pleier jeg å si at det viktigste er at du stemmer, ikke hva du stemmer på. Forutsatt at du har satt deg inn i det grunnleggende selvfølgelig. I år tror jeg det er viktigere enn noen gang at du setter deg skikkelig inn i hva du stemmer på. Dette handler om verdier og retning.

Det er ikke hjelp i all verdens med skattelette og billigere varer dersom du ikke har en jobb å leve av!!

Reklamer

4 kommentarer om “Why fix what’s not broken? Verdivalget 2013!

 1. Mormor sier:

  Ja, sette seg inn i det grunnleggende og finne dem man er mest enig i 🙂
  Helse, skole og omsorg i alle livets faser, skal ikke være handelsvare. Men noen ønsker jo det. Ikke jeg 🙂
  Klem 🙂

 2. I veldig mange hoder, så er det dessverre penga som rår. Jeg er ganske sikker på at det blir blått flertall denne gangen, og jeg er direkte redd for utfallet..

  • Frykter det samme 😦
   Pengene som rår ja. Men det hjelper lite med mindre skatt og avgifter hvis man ikke har jobb, sykeforsikring ol. Synd at mange ikke ser det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s