Så er det her igjen.

Tiden da statsbudsjettet blir lagt frem.
For oss på venstresiden tror jeg det har knyttet seg stor spenning til hvor mye og hvem de skal ta fra.

Det var vel ikke særlig mye som kom sjokkerende på. Jeg har ikke lest det inngående, men registrerer at det er 10 stk som får hele 12,5 million i skattelette i året, mens folk flest (som FrP så fint sier) må nøye seg med 1000,- i skattelette. Det er vel ikke mye å rope hurra for.
Leser at enkelte kommenterer at det er så synd på de små bedriftseierne osv her i landet. De sliter sånn. Og det kan det godt hende at de gjør. Men da får de jo gjøre noe med regelverket rundt dette da, og ikke straffe de som allerede har det vanskelig nok med å få endene til å møtes. For det er jo akkurat det de gjør med denne politikken her. For å finansiere skattelette for de med høyest inntekt, må de jo ta pengene fra ett sted.

Jeg leser med forundring at det er de minste og svakest som skal betale regningen for de som har til mer enn nok salt i maten. Økte barnehagepriser, mindre i overgangsstønad for uføre med barn, høyere innslagspunkt for for å få både foreldrepenger og engangsstønad i forbindelse med fødsel.
Riktignok øker studiestøtten. Med hele 307,- kroner eller noe i måneden. I tillegg kan vi jo handle for litt mer på nett enn vi kunne før, uten å måtte betale moms av det. Det er faan ikke mye å rope hurra for i det store og hele.

Men ikke glem at man fra før av har fjernet forbudet mot sedgeway, økt kvoten på tax-free (tobakk-ikke tobakk), billigere båtmotorer osvc.

Hipp hurra for gode prioriteringer. Håper virkelig dere som stemte på H/FrP har fått akkurat så lite som dere fortjener.

Og nei, jeg er ikke misunnelig på de som har bankboken full. Mange av de har helt sikkert slitt ræva av seg for å komme dit. I tillegg til de som er så heldig å ha arvet. Man skal få lov til å lykkes og ha mye penger. Men det er blodig urettferdig at de som virkelig sliter, av ulike grunner, skal måtte sitte igjen med enda mindre.

3 kommentarer om “Så er det her igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s